Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-07@02:04:51 GMT

قبرستان مشهد مهدکودک شد! + تصاویر

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۳۴۹۶۰

قبرستان مشهد مهدکودک شد! + تصاویر

صراط:

شهرام شهریار - فعال میراث فرهنگی - در مطلبی با عنوان « قبرستان، مهد کودک شد! قبرستان جنگ ظفار» در سایتِ سفرنویس، از تغییر نام چند باره و تغییر کاربری و پوشاندن سنگ قبرهای این قبرستان تاریخی خبر داده است.

به گزارش ایسنا «باتوجه به اینکه اغلب نیروهای نظامی به ظفار از لشکر ۷۷ خراسان و تیپ ۲ قوچان بودند، اجساد کشته شدگان این جنگ به مشهد برگردانده و ۳۲ نفر از آنها در زیرزمین باغ دوم آرامگاه خواجه ربیع دفن شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سربازانی که غالبا اهل خراسان و مشهد هم نبودند.

این تدفین به گفته افراد محلی، شبانه و مخفیانه توسط نیروهای ارتش وقت انجام شده بود و اجساد هیچگاه به خانواده کشته شدگان تحویل داده نشد.

تدفین در مکانی که در آن زمان، زمین کشاورزی بود و در محدوده آرامگاه و قبرستان خواجه‌ربیع نبود، انجام شد. بعدها با گسترش آرامستان خواجه ربیع و قیمتِ گران قبرها، عمارت‌هایی پیرامون آرامستان ساخته و آرامگاه سربازان جنگ ظفار در زیرزمین باغ دوم قرار گرفت. این زیرزمین تا سال‌ها بسته بود و تابلو و نشانی در این آرامستان نصب نشده بود اما چندسال پیش تابلویی با عنوان؛ «آرامگاه شهدای جنگ ظفار» بر بالای در نصب شد. پس از مدتی تابلو تغییر کرد و شد؛ «کشته شدگان جنگ ظفار» و دوباره تغییر کرد و نامش شد؛ «آرامگاه شهدای عمان»! و دوباره و دوباره … تا در نهایت امر …

تولیت آرامگاه خواجه ربیع که زیر نظر آستان قدس رضوی بود؛ تصمیم گرفت اینجا را پارکینگ مدیران کند، باز هم نظرشان تغییر کرد و قرار شد، واحد اداری و کارت‌زنی کارکنان آرامگاه خواجه ربیع شود اما در نهایت امر؛ تبدیل شد به مهد کودک! مهد کودکی در آرامستان با نام مهدالرضا! متولی کودکستان می‌گوید؛ "اینجا مهدالرضاست. کودکستانی که محوریت آموزش‌هایش مسائل دینی و تربیتی است."

روی قبرها را فرش کردند و عکس سربازان وطن را حذف فیزیکی، در اطراف هم چند بنر بزرگ با پیام‌هایی مذهبی جای عکس سربازان نصب‌شد که مخاطبانی بزرگ‌سال می‌طلبید و مناسب گروه سنی زیر ۷ سال نیست. اما حجت‌الاسلام نبئی، متولی آرامستان خواجه‌ربیع چه می‌گوید: "تا به‌ حال درباره سامان‌دهی این قبور (جنگ ظفار) اقدامی نداشته‌ایم. الان در حال تعویض تمثال شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی دفن شده در خواجه‌ربیع هستیم و درباره سربازان جنگ ظفار کاری نکرده‌ایم. فضای دفن کشته‌شدگان ظفار را به مهدالرضا (ع) که مهدکودکی قرآنی است تغییر داده‌ایم. به نظر می‌رسد این‌گونه استفاده بهتری شده باشد. مهدالرضا (ع) برای کودکان منطقه-اعم از پسر و دختر است. برای این عزیزان برنامه‌های آموزش قرآنی و تربیتی برگزار می‌کنیم و میزان استقبال هم عالی بوده است."»

اما آرامگاه خواجه ربیع در مشهد در چه موقعیتی است؟ «قدیمی‌ترین آرامگاه متعلق به اسلام در شهر مشهد، آرامگاهی متعلق به سده ۶۱ قمری، آرامگاه خواجه ربیع مدفن یکی از سرداران امام اول شیعیان، آرامگاه خواجه ربیع که در دوران صفوی و به دست شاه عباس بنا شد و قبرستان پیرامون آن مدفنی شد برای کشته شدگان جنگ ظفار و…

این آرامگاه در استان خراسان، شهر مشهد، انتهای خیابان خواجه ربیع (روستای حسین آباد قدیم) قرار دارد که در ۱۵ دی ۱۳۱۰ به شماره ۱۴۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

این آرامگاه را به نام‌های دیگر «آرامستان خواجه ربیع»، «قبرستان خواجه ربیع»، «گورستان خواجه ربیع»، «گورستان حسین آباد»، «بقعه خواجه ربیع»‌ یا «مقبره خواجه ربیع» نیز می‌شناسند.»

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: مهد کودک صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۴۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات دیوارکشی اطراف آرامستان شیخ شهاب‌الدین (آزادان)

مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان از دیوارکشی و ساماندهی آرامستان شیخ شهاب‌الدین محله آزادان خبر داد و گفت: این پروژه شامل دیوارکشی محوطه، ساماندهی محوطه، بدنه‌سازی و ساماندهی فضای آرامستان و بتن قبور است.

سیدسلمان قاضی‌عسگر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: با توجه به درخواست اهالی محله آزادان این منطقه و رفاه حال شهروندان، اطراف این آرامستان به‌زودی توسط شهرداری دیوارگذاری خواهد شد.

وی افزود: این پروژه شامل دیوارکشی محوطه، ساماندهی محوطه، بدنه‌سازی و ساماندهی فضای آرامستان و بتن قبور در مدت زمان چهار ماه در مرحله تحویل زمین و آغاز به‌کار است.

مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان تصریح کرد: این پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال انجام می‌شود.

قاضی‌عسگر با اشاره به اهمیت این پروژه گفت: محصورکردن آرامستان شیخ شهاب‌الدین محله آزادان برای صیانت از اموات، کنترل تردد و توسعه و فضاسازی مناسب و خدمات‌رسانی بهتر به شهروندان از اهمیت بسزایی برخوردار است و منطقه ۹ شهرداری برای اجرا و اتمام این پروژه تلاش خواهد کرد.

کد خبر 750725

دیگر خبرها

  • قبرستان دهخدا تبدیل به پارک می‌شود
  • قبرستان متروکه منطقه دهخدای زنجان تعیین تکلیف می‌شود
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • کارگر غسالخانه قم کارگر نمونه استان شد
  • بهسازی آسفالت آرامستان بهشت معصومه (س) قم
  • توزیع اعتبارات در شهرستان بروجن عادلانه باشد
  • آغاز عملیات دیوارکشی اطراف آرامستان شیخ شهاب‌الدین (آزادان)
  • تسریع در جمع آوری اتباع غیرمجاز در خراسان جنوبی
  • تصاویری از قبرستان بقیع
  • ربیع خواه: من از فوتبال شناور پرسپولیس لذت می‌برم/ گل محمدی جزو ۲ سرمربی برتر ایران است