Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، ربیع ابن حثیم از طایفه بنی‌اسد مشهور به «خواجه‌ربیع»، در شهر کوفه زندگی می‌کرد و از جمله یاران حضرت علی(ع) بود که در زمره زهاد هشت‌گانه صدر اسلام به شمار می‌رفت.
وى ضمن ارادت به حضرت على(ع) ظاهراً از خویشان معاویه‌بن ابوسفیان هم بوده است، بنابراین در سال‌هاى پایانى خلافت حضرت على(ع) و بروز اختلاف میان ایشان و معاویه، به قصد دورى از نزاع طرفین عراق را به قصد ایران و خراسان ترک کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او در سال‌هاى پایانى عمر ساکن شهر نوغان(مرکز ولایت توس در آن زمان ) شده، و بالاخره در سال 63 قمرى یا به روایتى ضعیف در سال 61 درگذشته و در یک فرسنگى شمال نوغان که اینک مزار اوست، مدفون شده است.
وی در تاریخ اسلام از جمله تابعین و از یاران صمیمی ابن مسعود صحابی بزرگ پیامبر(ص) و در زمره زهاد ثمانیه و از پیشگامان تفسیر و حدیث نام برده شده است. می‌نویسند: وی در ورع و پارسایی شهره بوده و در نزد مردم مقام و منزلتی عظیم داشته است. تاریخ احداث آرامگاه اولیه خواجه‌ربیع مشخص نیست، اما نوشته‌‌های تاریخ‌نویسان بیشتر معرف بنیان بنای فعلی در عصر صفوی است که در سال 1031ق به امر شاه عباس صفوی و به دست الغ‌الرضوی خادم ساخته شده است.

بر روی قبر ضریحی مجلل قرار گرفته و دیوارهای بقعه با کاشیکاری‌های معرق و ممتاز و گچبری‌های زیبا تزیین گردیده است. همچنین کتیبه‌های خوش‌نقش با زمینه لاجوردی که با خط سفید و به قلم زیبای علیرضا عباسی خطاط معروف عصر صفوی مرقم گردیده به آن زینت بخشیده است. در بالای یکی از این کتیبه‌ها نوشته شده: قال الرضا(ع): «ما حصل لی من القدوم بخراسان الزیاره ربیع بن خثیم»، آرامگاه وی در انتهای خیابان عبادی و یا خواجه ربیع مشهد قرار دارد.
روستایى که باغ آرامگاه خواجه در آن واقع شده «حسین آباد خواجه‌ربیع» نام دارد و از جمله موقوفات مزار خواجه نیز است. اداره باغ و مزار خواجه‌ربیع در قرن اخیر بر عهده آستان قدس رضوى است، در حالى که پیش از آن متولى خاص داشته است. در وقف‌نامه قابل تأملى که از مدرسه پریزاد مشهد با تاریخ 823 قمرى باقى است، بانى آن مدرسه(پریزاد خانم) از اعقاب خواجه ربیع معرفى شده است.

باغ خواجه ربیع یکى از قبرستان‌هاى مهم شهر مشهد است. جدّ قاجارها(فتحعلى خان) نیز که در سال 1139 قمرى توسط نادرقلى افشار در همان باغ کشته شده در زیر گنبد مقبره خواجه مدفون است، بدین سبب در دوره قاجاریه توجّه ویژه‌اى به این مزار می‌شده است.
گفتنی است، این مجموعه در تاریخ 15 دی ماه 1310 توسط سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۶۷۷۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غبارروبی و عطر افشانی مزار شهدای مهاباد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ در این مراسم حاضران ضمن قرائت فاتحه و نثار شاخه گل به مقام شامخ شهدا ادای احترام کردند.

در ادامه مسئولان با حضور در منزل شهید عبدالله جنگلی و شهیدان علی پنجه از سالها صبر و استقامت خانواده شهدا قدردانی و بر ادامه راه آنان تأکید کردند.  

رسولی، مدیرآموزش و پرورش شهرستان مهاباد در این مراسم گفت: شهدا مایه افتخار و عزت ایران اسلامی هستند و امنیت و آسایش کنونی کشور مرهون ایثار و از خودگذشتگی و خون آنان است.

شهرستان مهاباد از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز  11 شهید فرهنگی و 67 شهید دانش آموز را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بهشت گمشده سیروان
  • این شهرها بهشت جیب‌بُرها است
  • غبارروبی و عطر افشانی مزار شهدای مهاباد
  • آغاز ساخت المان مزار شهید مدافع وطن احسان بابایی
  • تسریع در جمع آوری اتباع غیرمجاز در خراسان جنوبی
  • شیرین مثل «شکرستان»/ پویانمایی که ۱۸ ساله شد
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • رصدخانه مراغه؛ نگینی درخشان در تاریخ نجوم ایران
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • ربیع خواه: من از فوتبال شناور پرسپولیس لذت می‌برم/ گل محمدی جزو ۲ سرمربی برتر ایران است